Logos Press despre Comsales Grup: Cine ar putea construi un zgîrie-nori în Moldova?

 

 

 Arhitectura orașelor de talie mondeală este vestită prin diversitatea dimensiunilor și formelor construcțiilor. New-York este cunosctut prin Empire State Building, inima Dubaiului este Burj Dubai, uimește imaginația și Taipei 101 din Taibei. Ce au in comun aceste construcții? Ele sunt unicale, mărețe, irepitabile și ele sunt din metal.

 Pînă în secolul XIX inălțimea clădirilor era direct proporțională cu grosimea pereților. Descoperirea ascensoarelor și a carcaselor metalice a dat un nou imbold arhitectorilor, le-a permis să multiplice numărul nivelurilor. Este posibil oare de construit asemenea clădiri uimitoare și mărețe în Republia Moldova? răspunde Cucpea Andrei, directorul companiei de proiectare și construcții Comsales Grup.

 Primul pas:

 Prima și posibil cea mai importantă etapă în construcția clădirilor mari din metal este proiectarea profesională. Soft-uri contemporane permit simularea construcțiilor de diferite forme, testarea lor la criteriile rezistenței și stabilității, însă dacă soft-ul permite simulatea comportamentului clădirilor, atunci cele mai efeciente soluții în domeniul construcțiilor aparțin inginerilor profesionaliști. “La noi sunt angajate asemenea persoane. Experiența inginerilor noștri poate fi măsurata prin decade de lucru în domeniul respectiv și zeci de obiecte proiectate si construite. Resursele umane reprezintă obiectul principal al mîndriei corporative. Noi sîntem în stare să proiectam și să construim orice structură fără precedent, inclusiv un zgîrîie nori, ce ar putea deveni carticică de vizită a Republicii Moldova. Aceasta ar putea fi o construcție modernistă, un turn TV, un centru comercial sau ar putea îndeplini toate aceste funcții concomitent.” – Spune domnul Cupcea

 Componente “dificile” :

 Cînd subiectul discuției este un proiect dificil, metodele standard de proiectare și prelucrare a metalului nu întotdeauna sunt binevenite. Compania Comsales Grup a raspuns destoinic acestei provocări, creînd o uzina proprie de construcții metalice- SteelHouse. 3000 metri pătrați de suprafață de producere, peste 60 de lucrători specializați, bază tehnico-materială de la producătorii europeni, parcul de tehnică specială permit intreprinderii nu doar operativ să execute construcțiile din metal, dar să și asigure controlul calității la toate etapele de producere. Dacă am compara zgîrie-norul cu un schelet, atunci Steel House ar fi un bioloborator capabil să crească orice os necesar.

Frumos ca Emire State Building, veșnic ca zidul chinezesc.

 Ce trebuie de făcut, ca construcția să susțină cu brio testul timpului, să devină patrimoniu istoric? Cu alte cuvinte, cum de construit încît să nu se risipească? Fiabilitatea construcțiilor la Compania Comsales Grup se apreciază prin prisma standardelor și normelor europene în domeniile conctrucțiilor si producerii elementelor din metal. La compania “Comsales Grup” în procesul producerii construcțiilor din metal participă un stat intreg de ingineri, care modelează fiecare detaliu, iar departamentul de producere controlează comformitatea cu proiectul elaborat, normele de toleranță și calitatea sudorii. Construcțiile de amploare din metal reprezintă investiții pe mai mulți ani, de acea realizarea acestei sarcini presupune o aborade profesionistă , cu asumarea responsabilității depline.

Visăm la proiecte mărețe, trăind cu ziua de azi.

Deocamdată comanda pentru construcția patrimoniului național n-a survenit, de aceea, intreprinderea deservește nucleul economiei moldovenelti- sectorul agroindustrial, ridicînd hangare, camere frigorifice, depozite, centre comerciale, elevatoare și silozuri- dînd viață proiectelor businessmanilor locali. Dar totuși turismul în Moldova se dezvoltă, Ministerul Economiei a apreciat acest domeniu ca fiind unul de importanță strategică, apar noi investitori, ceea ce mărește șansele că în viitorul apropiat comanda pentru o perlă metalică a Chișinăului va fi primită și atunci, Comsales va activiza cei mai buni ingineri, tehnologiile și materialele moderne pentru a demonstra tuturor că în Moldova știu să construiască și o fac deosebit de bine.

Înapoi la știri »

Contacte

Adresa: Chișinau, Meșterul Manole str. 5А

Tel: 0 22 88-55-17

Fax: 0 22 88-55-16

Mobile: 0 68-68-07-87

 

Email: info@comsales.md